Op de A28 vloog, 12 - 10 een oplegger met vis in brand

 

Megabedrag voor Milou!

Na maanden van voorbereidingstijd was het afgelopen vrijdag eindelijk zover voor de trampolinespringers van G.v. Sparta Ermelo. Bijna 60 springers sprongen in hoge temperaturen in de Wethouder Balverszaal

de benen van het lijf; recreanten, selectiespringers en zelfs oud-selectiespringers. En dat alles om gesponsord door honderden kleine en grote sponsoren een zo hoog mogelijk bedrag bijeen te brengen voor Stichting Milou.

Milou Bosscher, een talentvolle trampolinespringster uit Heerenveen liep tijdens het NK Clubteams in december 2015 een hoge dwarslaesie op. Als geboren doorzetter doet deze 15-jarige de artsen versteld staan met haar revalidatie. Door hard te trainen, veel therapieën te proberen en te knokken voor haar eigen mobiliteit, is Milou nu vele malen verder dan menigeen voor mogelijk had gehouden.

De val maakte bij de springers en coaches van Sparta destijds veel los en zij hebben het bewonderenswaardige proces van Milou dan ook met grote interesse gevolgd. Veel kosten waar Milou en haar ouders tegenaan lopen, worden vergoed door de verzekering, maar lang niet alles. Anderhalf jaar na het gebeuren is de grootste aandacht wel verdwenen, maar Milou is nog lang niet waar ze wil zijn. Hoog tijd dus voor een nieuwe actie, genaamd 7-to-7. De 7 staat voor geluk en het idee erachter was om voor Milou zoveel mogelijk geluk bij elkaar te springen. Veel zevens dus op 7 juli 2017, waar van zeven uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds door tientallen springers een continue springmarathon werd gesprongen. En het einddoel waar naar werd gestreefd: € 777,77.

Een mooi bedrag met al die zevens, maar dat liep uiteindelijk toch heel anders. De springmarathon werd om 7.00 uur geopend door paralympisch medaillewinnares Sjerstin de Vries-Vermeulen met een mooi gesproken woord en het luiden van een prachtige scheepsbel. De vroege vogels kregen daarbij ook bezoek van een reporter van Omroep Gelderland, die de deelnemers interviewde tijdens hun actie. Gedurende de dag luidde de scheepsbel steevast bij het wisselen van de uren, waarbij steeds een nieuwe groep springers de vermoeide groep verving. En met het luiden van die bel liepen de euro’s omhoog.

Om 17.45 uur kwam de filmploeg van Hart van Nederland binnen, bijna gelijktijdig met de personen waar het allemaal om draaide bij 7-to-7: Milou Bosscher en haar ouders. Zij waren behoorlijk onder de indruk van de sfeer in de zaal en al het enthousiasme van de springers en het publiek. NOS-verslaggever Hans van Zetten praatte het laatste uur aan elkaar, met daarin enkele fraaie demonstraties door de selectiespringers, een bedankje voor alle sponsoren, een verloting ten behoeve van de actie en natuurlijk een interview met Milou. En dat terwijl Hart van Nederland een prachtige reportage maakte van het laatste uur van de springmarathon.

Om 19.00 uur werd voor de laatste keer de bel geluid om de springmarathon te sluiten. Alle springers werden bijeengeroepen met Milou in het midden. Samen met Hans van Zetten en Sjerstin de Vries-Vermeulen werd het uiteindelijke bedrag bekend gemaakt aan de springers en het publiek: het ongelofelijke bedrag van maar liefst € 6864,17!! Een bedrag waardoor Milou haar nieuwe therapie, de Brücker Biofeed Methode, in ruime mate zal kunnen gaan inzetten. De familie Bosscher was danig onder de indruk van het eindresultaat en kon niet geloven dat een club uit het Gelderse Ermelo zoveel kon doen voor een springster uit Heerenveen. Dat zegt alles over de verbondenheid binnen het trampolinespringen. Een actie waar alle springers, vrijwilligers en sponsoren enorm trots op mogen zijn!

Ook interesse om Milou te ondersteunen, doneer dan bij Stichting Milou, op bankrekeningnummer NL47 RABO 0308402367.