Korfballers China in Dindoa-hal

ERMELO- Op dinsdag 19 december speelt de selectie van Dindoa een oefenwedstrijd tegen China. De Aziatische korfballers doorlopen een oefenprogramma in Nederland

ter voorbereiding op de Korfbal Challenge eind december in Rotterdam. De wedstrijd in de Dindoa-hal begint om 20.00 uur. Dindoa trainer Evert Houtriet ziet de oefenwedstrijd als een prachtige gelegenheid om de prestaties van zijn team te meten met de Chinese internationals. De verwachting is, dat de snelle en behendige Chinese korfballers voor een spannend spektakel kunnen zorgen. Het Chinese team staat op de ranking van de Internationale Korfbal Federatie als zesde genoteerd. Tijdens hun verblijf in Nederland wordt het Chinese team begeleid door oud-bondscoach Ben Crum.

Sinds 2003 wordt er serieus gekorfbald in China. Op het WK van 2015 in België werd het Chinese team 7e en bij de World games in 2017 in Polen eindigden ze als 5e. In China wordt korfbal voornamelijk gespeeld op de universiteiten. Helaas is door de enorme reisafstanden een competitie niet mogelijk. Wel is er jaarlijks een groot toernooi. Het is voor de Chinezen van groot belang om af en toe naar Nederland te komen om goed te kunnen oefenen. Voor de Korfbal Challenge komen spelers van de Zhengzhou universiteit naar Nederland. Voor Dindoa is het een grote eer om de Chinezen te mogen ontvangen.

Op de Korfbal Challenge mag China zich de eerste avond al meten met Team NL (Oranje). Met een ijzersterk deelnemersveld wordt in Rotterdam van 27 t/m 30 december top entertainment verwacht met deelnemers als Top/SolarCompleet, Tsjechië, Portugal en Chinees Taipei. Een leuke bijkomstigheid voor Dindoa is, dat op de slotdag van de Korfbal Challenge ook spelers van Dindoa in actie komen. Daan Bannink, Iris Osté en Sterre Foppen, spelers van Dindoa B1, zijn uitverkoren om mee te spelen in de Talenten Challenge.
Voor verdere inlichtingen over de oefenwedstrijd:
Anne van Marle
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.