Orgelduo DeJongDeJong in Ermelo

Het in binnen- en buitenland vermaarde orgelduo Euwe en Sybolt de Jong bespeelt op zaterdag 10 februari 2018, in de serie Ontmoetingsconcerten, het Reil-orgel van de Immanuelkerk in Ermelo.

Euwe de Jong (1956) heeft aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen de hoofdvakken orgel bij Wim van Beek en Theorie der Muziek bij Rein Ferwerda gestudeerd. In 1982 behaalde hij het diploma uitvoerend musicus orgel en 1985 het einddiploma Theorie der Muziek. Euwe de Jong is werkzaam als directeur van de Schumann Akademie, de Landelijke Hogeschool voor muziekvakonderwijs te Zwolle en als docent muziektheoretische vakken aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Sybolt de Jong (1961) behaalde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen het diploma Docerend Musicus Orgel bij Wim van Beek en Johan Beeftink (1982) en het diploma Uitvoerend Musicus Clavecimbel bij Jacques Ogg (1985). Als docent orgel, clavecimbel en ensemblespel is Sybolt de Jong van 1992 tot 2011 verbonden geweest aan het ICO, Centrum voor Kunst en Cultuur te Assen. Hij is werkzaam als componist, docent en arrangeur.

De broers Euwe en Sybolt de Jong vormen sinds hun studietijd aan het Conservatorium in Groningen een orgelduo DEJONGDEJONG. Hun vertolkingen van arrangementen van cantatedelen van J. S. Bach voor orgel vierhandig worden in binnen- en buitenland geprezen. Het toonaangevende muziektijdschrift Luister waardeerde in oktober 2015 hun gehele oeuvre met een 10.

De organisatoren van de Ontmoetingsconcert zijn blij dat deze beide organisten hun medewerking aan deze avond willen verlenen. Behalve vierhandige bespeling van het grote orgel, worden ook twee kofferharmoniums gebruikt. Het is een mooie kans voor orgelliefhebbers in Ermelo en omgeving om beide musici live aan het werk te zien en te horen.

Aanvang 20.00 uur, toegang 5 euro. En houdt u onze Facebookpagina in de gaten?