Beweegprogramma 55+ gaat weer van start

Op maandmiddag 5 maart start het Beweegprogramma 55+ weer. “Het is al weer de derde groep waarmee we gaan sporten en bewegen”, vertelt Marjo de Groot

van ‘Heel Ermelo Beweegt’. “Mensen vinden het echt leuk om met leeftijdsgenoten actief te zijn. Want naast het inspannen is er ook tijd voor ontspannen met elkaar. Dat maakt het heel gezellig. En de deelnemers geven aan dat ze er leuke contacten aan overhouden. Een mooie bijkomstigheid vinden wij.” 

Programma
Het is gelukt om weer een heel veelzijdig programma samen te stellen. Hierdoor krijgen deelnemers inzicht in welke beweegvorm zij leuk vinden en welke activiteit goed bij hen past. Ook na het programma blijven ze actief. De activiteiten variëren van volleybal en zumba tot oriëntatielopen en tennis. Het programma duurt 12 weken. Kijk voor het volledige programma op www.heelermelobeweegt.nl bij sport- en beweegaanbod 50+.
Fitheidstest
Maandagmiddag 5 maart 2018 trappen we af met een intake fitheidstest. Deze wordt georganiseerd door ‘Heel Ermelo Beweegt’ in samenwerking met Fysio Ermelo en diëtist Henka Spriensma. Aan het einde van de rit sluiten we af met de evaluatie fitheidstest. Op deze manier krijgen we goed in beeld wat de resultaten zijn van het programma. Deze fitheidstesten zijn daarom ook verplicht. Het doel is natuurlijk het vergroten van de conditie en fitheid. Tegelijkertijd krijgen ook maatschappelijke waarden als betrokkenheid, sociale verbinding, zelfstandigheid en participatie een impuls.
Aanmelden en kosten
Wilt u zich aanmelden of meer informatie? Mailt u dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem telefonisch contact op met de coördinator buurtsportcoaches Marjo de Groot 06 324 53 540. De kosten bedragen € 52,50.